ЕКЗОТИКА
ПЕРЛИТЕ НА МАРОКО

Маршрут: София - Маракеш - София
Дати: 12.09.2018 г.
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 611 €

ПРОГРАМА
ДАТИ И ЦЕНИ
 
Мароко е страна на хиляди контрасти. Тя привлича с разнообразието на релефа си, с чудесната си кухня и прекрасната си природа, с културното и историческо наследство, както и с приятния си климат - дълго и горещо лято, мека и влажна зима.
Това е екскурзия, която определено се препоръчва на туристи, искащи да усетят Мароко и да разгледат повече от него, в същото време да не пътуват от град на град и да не местят багажа си от хотел на хотел. “Перлите на Мароко“ залагат на 2 основни града за нощувки и посещение на природни и културни забележителности в близост до местата за настаняване.

Полетно разписание:
София 11:30 Маракеш 16:10
Маракеш 17:00 София 21:05
  • Полетното разписание не е потвърдено.

ДЕН-1 / Сряда: София - Маракеш
Среща на летище София Терминал 1. Кащане на летището в Маракеш. Градините на Менара с подземните си напоителни канали, на територията на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водна цистерна, джамията Кутубия - най- голямата джамия в Мароко и приказния дворец Бахия. Настаняване в хотел Zalgah 4* или подобен в Маракеш.

ДЕН-2 / Четвъртък: Маракеш
Целият ден ще бъде посветен на Маракеш, наричан „Перлата на запада“. Градът e основан през 11 век (втората имперска столица ) – удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Възможност за посещение на градините на Мажорел – Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да и вдъхне нов живот. И успява. Построява басейн, навсякъде слага кокосови плами, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието насред тежката мараня на пустинята. Разходка из площад „Джема Ел Фна“ ,където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, раказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за пазаруване в Берберската аптека, където се продават различни видове подправки. Свободно време. Прибиране в хотела.
Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка.
Вечеря и нощувка.

ДЕН-3 / Петък: Агадир
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за атлантическия курорт Агадир.
Обзорна обиколка “Агадир и неговите вкусове“. Посещение на казбата, от където се открива зашеметителна гледка към плажната ивица. Разходка из уличките на градския сук(пазар). Настаняване в холе Argana 4* или подобен.Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / Събота: Агадир - Тиут и Тарудант
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Тиут и Тарудант.
Разходка из медината на Тарудант, фото- пауза пред крепостните стени, с които е известен града. Обяд на терасата на стара берберска казба с красива гледка към къщичките на Тиут. Разходка из палмовия оазис в подножието на Антиатласките планини.
Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / Неделя: Агадир - Есауира - Маракеш
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за гр. Есауира. Град, впечатлил артисти от ранга на Джими Хендрикс и Мария Калас. Обзорна обиколка из тесните му улички.
Посещение на кооператив за арганово масло. Пристигане в гр. Маракеш привечер. Настаняване в хотел Zalgah 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 / Понеделник: Маракеш - Водопадите Узуд
Закуска. Свободно време или допълнителна целодневна екскурзия до Водопадите Узуд.
Водопадите Узуд са едно от най- известните природни чудеса на Мароко, със своя 110 метров водоскок привличат милиони туристи годишно.

ДЕН-7 / Вторник: Маракеш - Бен Хаду - Уарзазад
Закуска. Свободно време в Маракеш или допълнителна целодневна екскурзия до Бен Хаду и Уарзазад.
Преминаване през прохода на р. Тичка с незабравими гледки. Фото пауза при селото Бен Хаду и обзорна обиколка на Уарзазаз.

ДЕН-8 / Сряда
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за директен чартърен полет Маракеш - София.