ЕКЗОТИКА
КОЛУМБИЯ-ОБИКОЛЕН ТУР

Маршрут: София - Истанбул - Богота - Истанбул - София
Дати: 16.02.2019 г.
13 дни / 12 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 2995 €

ПРОГРАМА
ДАТИ И ЦЕНИ
ХОТЕЛИ
 
Полетно разписание с Turkish Airlines:
16.02 СОФИЯ 21:15 ИСТАНБУЛ 23:50
17.02 ИСТАНБУЛ 02:10 БОГОТА 08:20
27.02 БОГОТА 09:50 ИСТАНБУЛ 10:05 (на 28.02)
28.02 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05
  • Полетното разписание подлежи на препотвърждение.

ДЕН 1: София - Истанбул
Среща на летище София в 19:15 ч за полет от София до Богота през Истанбул с Turkish Airlines в 21.15 ч. Кацане в Истанбул в 23.50 ч.

ДЕН 2: Истанбул - Богота
Свързващ полет Истанбул-Богота в 02.10 ч. Кацане на летище Ел Дорадо в Богота в 08.20 ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата-партньор.
Добре дошли в Колумбия!
След пристигане ще се отправим към хотела за регистрация и кратко освежаване, след което ще се разходим из столицата на Колумбия - Богота. Първото ни посещение в днешната разходка ще започне от манастирът Монсерат, разположен на висок хълм, в близост до центъра на Богота. Обиколката ни на града продължава с централната част на Богота, където могат да се видят много запазени архитектурни паметници в различен стил като Арт Деко, Баухаус и др. Ще имаме възможност да минем покрай театъра Колон, двореца Сан Карлос, къщата на Наарио (резиденция на Президента на Републиката), площад Боливар, Катедрала в Богота, Националната Капитолия и Двореца Левано, Музея на изкуствата на Републиканската банка, както и Музея Ботеро. След това се отправяме към Златния музей (включен вход), който е една истинска съкровищница. Там се съхранява изключителна колекция от златни предмети от Доколумбовата епоха в Южна Америка, както и интересни артефакти, доказващи нивото на развитие на индианските цивилизации на този континент. По време на обиколката ще имаме включен обяд в местен ресторант по предварително изготвено меню. Връщане обратно в хотела.
Нощувка.

ДЕН 3: Богота - Солната катедрала в Зипакира
Закуска.
Целодневна екскурзия до град Зипакира с посещение на Солната Катедрала. На около 50 км на север от столицата - една от земите с най-древните обитатели в Америка, където преди конкистата са живяли индианците от племената муиска и където се намира едно от чудесата на Колумбия. То представлява католически религиозен храм, разположен в солна мина, на около 200 метра под земята. Катедралата се смята за истинско чудо на колумбийската архитектура. Самият храм се състои от три части - символизиращи раждането, живота и смъртта на Исус Христос, а иконите, орнаментите и детайлите са издълбани направо в скалата. С дължината си от 122 метра и височина 22 метра, тя побира до 8000 души. Обяд в местен ресторант. Следобяд връщане обратно в хотела в Богота. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 4: Богота - Армения (района на кафеените плантации)
Закуска.
Ранен трансфер до летището в Богота за вътрешен полет до летище Ел Еден - Армения. Посрещане от представител на местния партньор и трансфер до хотела за настаняване и кратко освежаване.
Днес ще имаме възможност да се насладим на Combia Inspiration tour, една незабравима разходка из кафеените плантации на Колумбия. Тук ще можете да проследите целия процес - от засаждането на храста до чашата ароматно кафе. Разбира се, ще имате възможността да опитате едно от най-добрите кафета в света - колумбийското! Обяд в местен ресторант, след което следва посещение и разходка из Ботаническата градина и пеперудения парк. Връщане в хотела. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5: Саленто и долината Кокора
Закуска.
Отпътуване за долината Кокора. Регионът ще ви впечатли с прекрасните си планински пейзажи. Долината Кокора е известна със своето биоразнообразие, но най-вече с восъчните палми - национален символ на Колумбия. Тук ще имате възможност да видите отблизо ритуалът Quind