ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ
Цари Мали град и Седемте рилски езера

Маршрут: Цари Мали град
Дати: 18.07.2020 г. 15.08.2020 г.
2 дни / 1 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 89 лв.

ПРОГРАМА
ДАТИ И ЦЕНИ
 
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
89 лв.
99 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 07:00 часа
89 лв.
99 лв.
Чирпан спирка Център 07:30 часа
89 лв.
99 лв.
Пловдив бензиностанция ОМV - хотел "Санкт Петербург" 08:30 часа
89 лв.
99 лв.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 09:15 часа
89 лв.
99 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град в съответния час. Посещение на Цари Мали град.
Цари Мали град е уникална по своята същност римска крепост на хълма св. Спас в с. Белчин. Посетителите могат да видят експозиция от римски военни доспехи и стенобитни оръдия. Има зъбчатка, която ще ви заведе в крепостта.
Отпътуване за Сапарева баня. Кратка почивка в парка с минералния извор в центъра на града.
Сапарева баня е приятно и спокойно градче, облегнато от една страна на стръмните подстъпи на Северозападна Рила, и от друга загледано на Южните меки склонове на Верила. Районът е екологично чист, поради липсата на производствена дейност, замърсяваща въздуха, водите и почвата. Повечето хора асоциират Сапарева баня с минералния извор, който е атракция в центъра на града. Температурата от 102 °С го прави най-горещия минерален извор в Европа и единствения в България и континентална Европа гейзер-фонтан, изригващ на всеки 28 минути.
Отпътуване за Паничище. Пристигане в късния следобед. Настаняване в хотел "Бор" http://www.hotel-bor-panichiste.com/. Възможност за вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за лифта, откъдето ще се изкачите до х. „Рилски езера“ - 2100 м надморска височина, която е отправна точка за разходката ви до Седемте рилски езера.
Седемте рилски езера са най-популярните и посещавани планински езера в България. Те са разположени стъпаловидно в голям циркус по северния склон на връх Дамга в северозападна Рила, между 2100 и 2500 м надморска височина. Произходът им е ледников, свързани са помежду си с малки поточета. Долното езеро дава началото на река Джерман. Лесно е човек да ги посети, дори без специална екипировка или някаква предварителна подготовка.
Слизане с лифта. Отпътуване обратно за съответния град.