ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ
Мини SPA почивка в Пампорово

Маршрут: Сливен - Стара Загора - Чирпан - Пампорово - Бачковки манастир - Асеновград
Дати: 14.08.2020 г. 06.11.2020 г.
3 дни / 2 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 129 лв.

ПРОГРАМА
ДАТИ И ЦЕНИ
ХОТЕЛИ
 
Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
129 лв.
139 лв.
Нова Загора паркинг жп гара 06:30 часа
129 лв.
139 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 07:00 часа
129 лв.
139 лв.
Чирпан, при група над 10 човека спирка Център 07:30 часа
129 лв.
139 лв.


ПРОГРАМА:


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 06:00 ч. по маршрут Сливен – Нова Загора - Стара Загора – Чирпан – Пампорово. Курортът Пампорово е разположен в сърцето на Родопите и се откроява с разнообразна природа. Пампорово е познат основно като зимна дестинация, но и през лятото има какво да предложи на туристите – в района има множество екопътеки, които са подходящи за пешеходни турове, а повечето реки и язовири в района са подходящи за спортен риболов.
Настаняване в Апарт хотел „Forest nook” 3+* - четерисезонен ваканционен комплекс, специално проектиран като естествено място за почивка и развлечения сред гора и девствена природа. Обяд. Свободно време за посещение на SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, рибки гара руфа, парна баня и фитнес (включено в цената).
Около 14:00 часа желаещите могат да отидат до Смолян и да посетят Регионалния исторически музей „Стою Шишков”, намиращ се в в специално проектирана сграда, с внушителен архитектурен облик с водна каскада, която е част от културния комплекс, изграден над амфитеатъра. Музеят е създаден от достойния родолюбец и общественик Стою Шишков през 1935 г., като и музейните експерти продължават да се издирват, изучават и изследват новооткрити предмети, за да могат повече хора да се докоснат до обаянието на огромното културно богатство на Родопа планина. След музея ще посетим най-големия на територията на нашата страна Планетариум, който за първи път отваря врати през септември 1975 година. В звездната зала на Планетариума се представят над 50 програми, т. н. сеанси.
Връщане в хотела. Вечеря с организирана програма (музика на живо). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Свободно време, с възможност за посещение на SPA центъра на хотела.
Разходка до телевизионната кула на връх Снежанка, един величествен и достолепен връх. Със своята впечатляваща височина от 1926 метра, кулата, която е построена през 1978 г. от инж. Иван Янтахов, е отворена за посещение от туристи и разкрива спираща дъха панорамна гледка на околността. Обяд. Свободно време.
Връщане в хотела. Свободно време.
Родопска вечеря, с участието на гайдар и певец на живо. След вечерята, желаещите могат да посетят дискотека „Underground“, намираща се в хотела.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Бачковския манастир „Успение Богородично“ – един от най-древните манастири на Балканския полуостров, вторият по големина в България след Рилския манастир. Основан през 1083 г. от грузинските братя Григорий и Абасий Бакуриани, манастирът съчетава уникална комбинация от византийска, грузинска и българска архитектура. Най-голямото богатство на манастира се крие в главната църква – това е чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“, за която се вярва, че има силата да изцелява. В църквата ще видите и един от най-старите позлатени дърворезбовани иконостаси в България.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Чирпан - Стара Загора - Сливен. Пристигане вечерта.