ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ
Свещеният град на траките - Перперикон

Маршрут: Сливен - Стара Загора - Чирпан - Кърджали - Перперикон
Дати: 25.04.2020 г. 09.05.2020 г. 20.06.2020 г. 11.07.2020 г. 22.08.2020 г. 10.10.2020 г.
1 дни
транспорт: Автобус
цена от: 33 лв.

ПРОГРАМА
ДАТИ И ЦЕНИ
 
Град на отпътуване
Място
Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 07:30 часа
Нова Загора спирка Кръговото 08:00 часа
Стара Загора паркинг жп гара 08:30 часа
Чирпан спирка Център 09:00 часа

ПРОГРАМА:
Отпътуване от съответния град в съответния час.
Програмата започва с посещение на средновековния манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“, разположен на десния бряг на река Арда. Манастирът е основан през VI-VII век. От археологическите разкопки става ясно, че има свидетелства за съществуването на това място на 4 църкви. Манастирът е бил духовно средище на една от големите средновековни епархии – Ахридос. Поради високата им художествена и архитектурна стойност останките от средновековния манастир и църквата „Св. Йоан Продром” са обявени за паметници на културата от национално значение и са включени в Списъка на 100-те национални туристически обекта.
Посещение на Регионалния исторически музей в Кърджали, който се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХ век. Изложените в него културни ценности са събирани в продължение на близо половин век. Музеят е разположен в красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България.
Свободно време за обяд в красивия градски център на Кърджали – град с богато историческо минало, разположен на двата бряга на река Арда, в сърцето на Източните Родопи.
Отпътуване за Археологическия средновековен комплекс Перперикон - един от най-древните монументални мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Той е и една от най-популярните туристически дестинации в България. Свещеният град е уникален в археологически, исторически, природен и мултирелигиозен аспект, едно от чудесата на света. Хората от векове вярват в магическата енергия на това място, което все още крие много загадки.
Отпътуване обратно към Сливен.