ЧУЖБИНА С АВТОБУС
ЕКСКУРЗИЯ ДО БИТОЛЯ, ОХРИД, СТРУГА, СКОПИЕ

Маршрут: Битоля - Охрид - Струга - Скопие
Дати: 06.09.2018 г.
4 дни / 3 нощувки
транспорт: Автобус
цена от: 82 €

ПРОГРАМА
ДАТИ И ЦЕНИ
ХОТЕЛИ
 
1-ви ден
Отпътуване от София в 08:00 ч. за Македония. По пътя кратък престой в Битоля - посещение на античния град “Хераклея Линкестис” и разходка в центъра на Новия град. Привечер пристигане в Охрид и настаняване в студио или хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Целодневна туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод - крепостта на цар Самуил, църквите “Св. София”, “Св. Климент”, “Св. Канео”, Античният театър и др. По желание панорамна разходка с корабче по Охридското езеро. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Екскурзия до манастира “Св. Наум”- посещение на манастирският комплекс и църквата, разходка в парка около изворите на река Черни Дрим или разходка с лодка в района на манастира. Кратка фото пауза при известните Билянини извори и при „Залива на костите” – музей пресъздаващ живота в древно селище с наколни жилища. След обяд екскурзия до град Струга - кратък престой и разглеждане на централната градска част с къщата на братя Миладинови и мястото където река Черни Дрим изтича от езерото. Свободно време в Охрид. Нощувка.

4-ти ден.
Закуска. Отпътуване за Скопие - посещение на църквата “Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев. Свободно време за разходка в центъра на града. Заминаване за България. Пристигане в София около 20.00 ч.
Охрид, Македония
Охрид, Македония
Охрид, Македония