ТУРЦИЯ
КУШАДАСЪ, ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ ЛЯТО 2020 - Полети от София всяка сряда в периода от 13.05 до 24.06.2020 вкл. и от 26.08 до 23.09.2020 вкл..

Маршрут: София - Бодрум - София
Дати: 02.09.2020 г. 26.08.2020 г. 16.09.2020 г. 09.09.2020 г. 23.09.2020 г.
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
цена от: 392.5 €

ПРОГРАМА
ДАТИ И ЦЕНИ
ХОТЕЛИ
 
ПРОГРАМА:

-Ден 1:
Чартърен полет от София до Бодрум. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

-Ден 2 - 7:
Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание допълнителни екскурзии, сред които:

Екскурзия до храма на Аполон
Великолепният храм на Аполон в Дидим, който е на час път от Бодрум, през I в. пр. Хр. бил е замислен като достоен двойник на храма на Артемида в Ефес. Все пак амбициите на строителите стигнали толкова далеч (в храма са били поставени 120 мраморни колони с височина 20 м и диаметър 2,3 м.,), че не било възможно да се довърши храма за два века. След това християнството изместило поклонниците на Аполон от тези места, а земетресението от XV век разрушава древногръцкия „незавършен строеж“. И до днес са оцелели величествените снежнобели руини и някои скулптурни украшения, като невероятната глава на горгона Медуза.

Екскурзия до Далян – островът на костенурките
От селището Далян с моторни лодки по реката туристите се отправят към живописна долина. Там можете да се потопите в релаксираща кал, след което кожата става като коприна, а тялото е изпълнено със сила.
След обяда в ресторант, който е включен в цената на екскурзията, туристите се отправят обратно по реката, като се прави спирка, за да разгледат уникалните скални ликийски гробници. Следващите два часа се прекарват на невероятния плаж Изтузу, който се явява второто по-големина обитание на средиземноморските костенурки от застрашения вид Карета. Екскурзията продължава около 10 часа.

Екскурзия до древния град Ефес
Днес това е най-големият и най-добре запазен античен град в света. Трудно е да се повярва, но външният му вид остава почти непроменен, въпреки че градът е основан през XI век пр. Хр. Тук можете да се разходите из древните улици, да надникнете в римските бани, къщата на любовта, огромния амфитеатър. Силно впечатление правят библиотеката на Целзий, фонтанът на император Адриан и акведуктът.
В стойността на екскурзията е включен обяд, след който туристите ще посетят къщата на Дева Мария, където, според легендата, тя е прекарала последните години от живота си. Ще видят руините на храма на Артемида, който някога е бил едно от седемте чудеса на света, както и два мюсюлмански паметника, разположени наблизо.

Обиколна екскурзия на Бодрум
Някога, преди Рождество Христово - Халикарнас (който по онова време е наричан Бодрум) е бил голям град. Споменът за онова време се пази от стените на класическия античен театър, който е побирал в себе си 13 000 души.
Туристите ще видят още и крепостта Свети Петър от XV век по време на автобусно-пешеходна обиколка на града. И, разбира се, несравнимо удоволствие ще донесе разходката по живописните улици на Стария град покрай кея с многобройните му кафенета, ресторанти и магазини.

Още много интересни допълнителни екскурзии в района на Егейски Турция ще Ви бъдат предложени на място по време на информационна среща, след пристигане в Турция, която се провежда в определен от представителя на TEZ TOUR ден и час в хотела, в който е настаняването Ви.

-Ден 8:
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Багажът може да бъде оставен за съхранение в предназначена за това стая около рецепцията. Свободно време. Трансфер до летище Бодрум и полет за София.

Полетно разписание:
София - Бодрум 15:00 - 16:40
Бодрум - София 17:30 - 19:10
Хотелът е разположен на 65 км от летището на Измир, на 3 км от Кушадасъ, на 100 м от собствения си плаж.
"Хотелът е разположен на 95 км от летището в гр. Измир, на 20 км от центъра на гр. Кушадасъ, ма брега на морето. Построен е през 1997г., обща площ 8 500 м2, последно реновиран през 2012г."
Хотелът е разположен на 70 км от летището в гр. Измир, на 4 км от центъра на гр. Кушадасъ, на брега на морето
Хотелът е разположен на 45 км от летището и на 55 км от центъра на гр. Измир, на брега на морето
Хотелът е разположен на 40 км от летището и на 50 км от центъра на Измир, на брега на морето
Хотелът е разположен на 40 км от летището в гр. Измир, на 45 км от гр. Кушадасъ, на 3 км от селището Гюмюлдур, на брега на морето. На 40 км се намира античния град Ефес
Хотелът е разположен на 75 км от летището в гр. Измир, на 12 км от гр. Кушадасъ, в селището Памучак, на 4 км от историческия град Ефес, на брега на морето
"Хотелът е разположен на 65 км от летището в гр. Измир, на 5 км от центъра на гр. Кушадасъ, на 23 км от античния град Ефес, на брега на морето. Построен е през 1989 год., обща площ 22 500 м2, последно е реновиран през 2008 год."
Хотелът е разположен на 66 км от летището и на 77 км от центъра на Измир, на 5 км от центъра на Кушадасъ, на брега на морето
Хотелът е разположен на 70 км от летището в гр. Измир, на 8 км от центъра на гр. Кушадасъ, на брега на морето
Хотелът е разположен на 70 км от летището в гр. Измир, на 2 км от центъра на гр. Кушадасъ, на брега на морето. На 20 км от хотела се намира античния град Ефес.
Хотелът е разположен на 75 км от летището в гр. Измир, на 3 км от центъра на гр. Кушадасъ, на брега на морето (подлез до плажа). На 15 км от хотела се намира античния град Ефес.
Хотелът е разположен на 70 км от летището в гр. Измир, на 120 км от летището в гр. Бодрум, на 9 км от Кушадасъ, на 9 км от селището Селчук, на брега на морето